Meteen naar de inhoud

Nieuwe artistiek leider: THIM gaat dóór!

  Eind vorig jaar was het besluit genomen; ik ging stoppen met mijn activiteiten voor THIM Muziektheater. Daaruit volgde – bij gebrek aan een opvolger – dat de stichting zou worden opgeheven. Als laatste activiteit stond het maken van een CD opname van de THIM productie HUIS nog op het programma, als sluitstuk van mijn bijna vijftienjarige activiteit voor THIM. Daarna zou het doek vallen.

  Nathan Tax artistiek leider van THIM
  We zijn inmiddels driekwart jaar verder en de koers van Stichting THIM Muziektheater is honderdtachtig graden gedraaid. In plaats van de stichting ten grave te dragen wordt er vanaf 2023 een frisse herstart gemaakt met Nathan Tax als artistiek leider! Als oprichter van een culturele onderneming kun je je geen mooier cadeau wensen dan dat een jongere generatie het stokje overneemt.
  Ik ken Nathan als een breed getalenteerd musicus en een gedreven cultureel ondernemer. Als zanger in de productie HUIS maakte Nathan kennis met de werkwijze en artistieke uitgangspunten van THIM. Het bleek een zeer gelukkige match. Met heel veel plezier en vol vertrouwen draag ik het artistiek leiderschap van Stichting THIM Muziektheater aan hem over.

  CD-opname van HUIS

  Ze is er, de CD opname van HUIS! Het is een mooie afsluiting van mijn artistiek leiderschap en een waardige introductie van Nathan als nieuwe artistiek leider van THIM. Normaal gesproken zou je voor een opname graag drie dagen of meer uittrekken. Maar deze opname is gemaakt in slechts één dag! Ondanks dat de kwaliteit naar verhouding zeer goed is, blijft de opname slechts bestemd voor eigen gebruik, dat wil zeggen, voor relaties van THIM Muziektheater. Ontvangers van de THIM Nieuwsbrief kunnen de CD als afscheidskadootje van mijn jaren bij THIM thuisgestuurd krijgen door een mailtje te sturen (met vermelding van adres).
  Voor degenen die met mindere kwaliteit genoegen nemen, is de opname ook te beluisteren op YouTube.

  Als artistiek leider van THIM neem ik afscheid, maar als bezoeker blijf ik THIM zeker trouw. Graag tot ziens in februari bij de nieuwe THIM productie ‘Brahms met BrinqCQ’! Daarover laat ik graag Nathan aan het woord voor het vervolg van deze nieuwsbrief.

  Marijke Beversluis


  Een nieuw THIM-project vanaf 17 februari … of eigenlijk twee!

  Als kersvers artistiek leider van THIM mag ik hier een bijzonder project aankondigen waarmee deze prachtige stichting haar bestaan voortzet. Het project heeft de werktitel ‘Brahms met BrinCQ!’. In februari en maart, het kielzog van Valentijnsdag, klinken o.a. het Schicksalslied en de Liebeslieder-Walzer van Brahms uit vier kelen en vier handen. Wees welkom op de première: vrijdagavond 17 februari in de Spieghelkerk te Bussum (serie: De Kleine Zaal om de Hoek).
  Librettist Daumer putte uit de rijke wereldpoëzie over liefde en op basis daarvan schreef Brahms zijn walsjes. Hun gezamenlijke boodschap: de liefde is wat ons tot mens maakt en ons verbindt. Van kalverliefde op het platteland tot de spirituele liefde van de mystieke soefi’s, voor je beste vriend en voor de natuur.
  Wie ze kent, weet dat Brahms’ liefdesliedjes een tikje over hun houdbaarheid heen zijn. Het is geen Strauss-hoempa, maar het tandglazuur heeft te lijden. Daarom laat THIM voor dit project nieuwe Nederlandse woorden op de muziek van Brahms zetten. We zijn zeer verguld dat we in Lily Monori van Dijken en Frank Verhulsdonck een goede match gevonden hebben!

  Na de première 17 februari voeren we dit programma eerst nog drie keer concertant uit, zoals het er nu naar uitziet op 2, 3 en 4 maart in Weesp, Haarlem en Utrecht. Maar in juli wordt het pas echt THIM, want dan worden deze Liebeslieder geënsceneerd (regie David Prins) en aangevuld met opdrachtcomposities!

  Nathan Tax